V Dóme sv. Martina sa v sobotu uskutoční podujatie Skúšaní vo viere

Denník Štandard a ACN Slovensko pozývajú na podujatie Skúšaní vo viere, ktoré sa bude konať v sobotu 19. novembra v Dóme svätého Martina v Bratislave.

Boutros-4 Mons. Jules Boutros z Libanonu. Foto: ACN Slovensko

Podujatie sa uskutoční pri príležitosti medzinárodnej iniciatívy Červená streda, ktorou pápežská nadácia ACN – Pomoc trpiacej Cirkvi každoročne poukazuje na diskrimináciu a prenasledovanie kresťanov na celom svete.

Červená streda sa bude konať 23. novembra, keď sa rozličné budovy, chrámy a pamiatky na celom svete vrátane Slovenska osvetlia červenou farbou.

Súčasťou sobotňajšieho podujatia Skúšaní vo viere bude svätá omša, ktorá sa začne o 17.30. Po odslúžení omše, na ktorej bude vzácnym hosťom Mons. Jules Boutros, libanonský biskup, odznejú príhovory, kde sa aj libanonský biskup podelí o svedectvo o aktuálnom stave svojej krajiny. Po príhovoroch o 19:00 sa začne benefičné hudobné vystúpenie.

„Pohnutí záujmom Slovákov o situáciu trpiacich a prenasledovaných na celom svete organizujeme podujatie, kde sa budeme môcť zjednotiť v modlitbe za všetkých týchto novodobých mučeníkov,“ hovorí o podujatí Dzurech ml., riaditeľ slovenskej kancelárie ACN.

Foto: ACN Slovensko
https://standard.sk/277203/cervena-streda-miliony-ludi-na-svete-trpia-pre-svoje-nabozenske-presvedcenie/

Ďalšie články