Futbal: Guardiola predĺžil zmluvu s Manchestrom City do roku 2025

Španielsky futbalový tréner Pep Guardiola povedie anglický tím Manchester City do roku 2025. Jeho doterajší kontrakt mal vypršať na konci aktuálnej sezóny.

Josep "Pep" Guardiola, tréner Manchester City. Foto: ManCity/FB Josep "Pep" Guardiola, tréner Manchester City. Foto: ManCity/FB

„Som veľmi rád, že zostanem v Manchestri City aj ďalšie dva roky,“ uviedol vo vyhlásení päťdesiatjedenročný kormidelník, ktorý predĺžil zmluvu s klubom už tretíkrát.

Bývalý kouč Barcelony a Bayernu Mníchov prišiel do City v roku 2016 a odvtedy s ním získal deväť významných trofejí vrátane štyroch titulov v Premier League. Doteraz sa mu však nepodarilo vyhrať Ligu majstrov.

„Nemôžem sa dostatočne poďakovať všetkým v klube za dôveru. Od prvého dňa som tu cítil niečo špeciálne. Nemôžem byť na lepšom mieste. Mám pocit, že je stále niečo, čo ešte môžeme spolu dokázať, a preto tu chcem zostať a bojovať o trofeje,“ povedal.

Guardiola viedol City už v 374 zápasoch, viac duelov na konte má v povojnovej histórii klubu len tréner Les McDowall (587). „Pod jeho vedením dosiahol náš tím tak veľa a neustále sa vyvíja. Ako každý fanúšik City sa teším na to, čo nás čaká,“ povedal riaditeľ klubu Khaldoon Al Mubarak.

Ak Guardiola dodrží kontrakt, zostane v City deväť sezón, čo je najviac v jeho trénerskej kariére. Barcelonu viedol štyri ročníky a Bayern tri.

(tasr)


Ďalšie články