Ďalšie nemilé prekvapenie v Katare. Ubytovanie za 200 dolárov na noc je v kontajneri

Oficiálna stránka majstrovstiev sveta vo futbale v Katare zavedie fanúšikov hľadajúcich ubytovanie do Fanúšikovskej dediny, takzvanej Fan Village. Ubytovanie tam stojí 200 dolárov na noc. V prepravnom kontajneri.

Predstavenie fanúšikovskej dediny Fanúšikovská dedina v katarskej Dauhe. FOTO TASR/AP

Akoby toho nebolo dosť, pivo si nekúpite na štadiónoch, vo vyhradených zónach stojí jedno pivo až 17 eur, po zakúpení vstupenky do baru na semifinále či finále vyjde polliter dokonca až na 80 eur. A teraz aj nocľah za 200 dolárov – a to v podmienkach, ktoré fanúšikov futbalu donútia len nechápavo pokrútiť hlavou.

Pritom izba na webovej stránke prijímajúcej rezervácie vyzerá útulne. Sú tam dve postele, wi-fi, klimatizácia aj chladnička. Denník New York Times priniesol príbeh fanúšika z Kanady, ktorý sa zháčil, keď na sociálnych sieťach ešte pred šampionátom našiel fotografie týchto ubytovacích zariadení, vtedy ešte len vo výstavbe.

Priamo na mieste potom uvidel množstvo farebných prepravných kontajnerov s číslami, naukladaných vedľa seba do radov, ktorým nebolo konca. Jeho kontajner bol jedným z tisícov provizórne uložených na pláni neďaleko letiska v Dauhe. Podľa robotníkov je tam 4 000 kontajnerov, mapa pri vchode však ukazuje až 7 500 kontajnerov pre fanúšikov. Okrem toho je tam sekcia pre zamestnancov.

Futbaloví fanúšikovia majú v Katare, samozrejme, aj iné možnosti ubytovania. Fanúšikovská dedina al-Chawr, nachádzajúca sa približne 40 minút jazdy autom z centra Dauhy, ponúka ubytovanie vo forme „arabského kempovania“. V stane z celtoviny je nábytok, napojenie na inžinierske siete, televízor či chladnička. Vonku sa nachádza bazén, reštaurácia a fanúšikovská zóna. Takéto ubytovanie však stojí viac než 400 dolárov za noc.

Medzi lacnejšie možnosti ubytovania v Katare patrí Caravan City – mestečko s tisíckou bielych karavanov. Ceny začínajú pri 114 dolároch za noc.


Ďalšie články