Heger: Rokovanie s lekárskymi odborármi na rade vlády bude bez mediátora

Sobotňajšie (26. 11.) rokovanie s lekárskymi odborármi na úrade vlády SR bude bez mediátora. Uviedol to premiér Eduard Heger (OĽaNO) na sociálnej sieti.

Na snímke v pozadí zľava premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas stretnutia so zástupcami Lekárskeho odborového zväzu (LOZ). Foto: TASR Na snímke v pozadí zľava premiér SR Eduard Heger (OĽaNO) a minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO) počas stretnutia so zástupcami Lekárskeho odborového zväzu (LOZ). Foto: TASR

Heger akceptuje, že odborári nechcú za mediátora Slovenskú lekársku komoru (SLK). Deklaroval tiež, že vláda neplánuje ustúpiť od návrhu na stabilizačný príspevok pre zdravotníkov.

„Akceptujem nesúhlas s mediáciou SLK, lebo sa chcem dohodnúť v záujme ochrany pacientov. Rokovanie s LOZ sa tak uskutoční zajtra na úrade vlády bez mediátora,“ spresnil.

Vysvetlil, že odborári odmietli mediáciu SLK preto, že bývalé vedenie komory malo podľa nich spôsobiť napätie medzi lekármi a sestrami. „Lekárske odborové združenie naozaj nemusí mať obavy o sestry. Vláda si nesmierne váži ich prácu, uvedomuje si ich nedostatok a neplánuje ustúpiť od návrhu na stabilizačný príspevok. Na ten dostala z radov sestier pozitívnu odozvu,“ dodal.

Vláda a lekárski odborári budú na Úrade vlády SR v sobotu rokovať od 14.00 h.

(tasr, red)


Ďalšie články