Matovič podával demisiu, no rozmyslel si to. Zamestnancovi prezidentky ju vytrhol z rúk

Igor Matovič. Foto: TASR/Jakub Kotian Igor Matovič. Foto: TASR/Jakub Kotian

Igor Matovič šiel dnes popoludní podať demisiu do Prezidentského paláca, ale na poslednú chvíľu si to rozmyslel a doslova ju vytrhol zamestnancovi hlavy štátu z rúk.

Uviedol to šéf SaS Richard Sulík krátko pred hlasovaním o vyslovení nedôvery vláde SR, ktoré bolo napokon úspešné.

Sulík zároveň skonštatoval, že tento Matovičov krok nemá obdobu a už len tento samotný incident je podľa neho dostatočný dôvod na koniec vlády.

Situáciu rovnako opísala aj prezidentská kancelária. „Dovoľte mi informovať Vás, že podpredseda vlády a minister financií Igor Matovič dnes podvečer prišiel doručiť do KP SR svoju demisiu,“ píše prezidentská kancelária.

„Pred zamestnancami prezidentskej kancelárie svoju demisiu podpísal, napokon si však podanie svojej demisie v poslednej chvíli rozmyslel a podpísaný dokument vytrhol vedúcemu KP SR Metodovi Špačekovi z rúk. Demisia tak nebola doručená do KP SR,“ vysvetľuje kancelária.

Vedúci Úradu vlády SR Július Jakab odmietol, žeby Matovič vytrhol podpísanú demisiu z rúk Špačeka. „Pri vytvorení kópie a pri prinesení originálu kópie si ju pán Matovič prevzal s tým, že si svoje rozhodnutie rozmyslel,“ skonštatoval.

https://standard.sk/289054/parlament-vyslovil-nedoveru-hegerovej-vlade-kollar-hanbil-som-sa-ze-vlada-nevie-ani-dostojne-padnut/

Matovič: Mám dôkazy o Sulíkovej korupcii

Matovič po hlasovaní o páde vlády vyhlásil, že má dôkazy o závažnej korupcii Richarda Sulíka a zverejní ich počas predvolebnej kampane. Saskári podľa neho povalili vládu s „mafiou, fašistami a kúpenými poslancami“.

K incidentu v Prezidentskom paláci uviedol, že demisiu nevytrhol, ale zobral z rúk. Keď demisiu podával, zatelefonoval mu vraj človek, ktorého si váži. „Povedal mi, že bojovníci sa pred mafiou neskláňajú,“ opisuje a dodáva, že po týchto slovách vzal demisiu späť.

„Mal som slabú chvíľu, a v záujme zachovania tejto vlády som sa chcel skloniť pred mafiou. Som rád, že na poslednú chvíľu telefonát prišiel,“ uzavrel Matovič.

https://standard.sk/293100/matovic-varuje-pred-koncom-demokracie-smer-a-hlas-zmenia-volebny-system-pri-podavani-demisie-ma-presvedcil-telefonat/

Špaček: Matovič celý čas telefonoval

Vedúci prezidentskej kancelárie Metod Špaček dnes pre médiá uviedol, že minister financií Igor Matovič (OĽaNO) mu vytrhol z rúk demisiu, pričom počas celého aktu podávania demisie telefonoval. „Dnes podvečer v Grassalkovičovom paláci minister financií predo mnou demisiu podpísal, my sme potvrdili jej prijatie, následne počas toho, ako sme vytvárali kópiu, aby sme mu ju odovzdali, tak si z mojich rúk vytrhol kópiu aj originál, otočil sa odišiel,“ uviedol Špaček. Ako ďalej dodal, z úst ministra financií zazneli slová: „Viete čo, rozmyslel som si to.“

Igor Matovič na tlačovej besede krátko po vyslovení nedôvery vláde v Národnej rade SR povedal, že svoju podpísanú demisiu nevytrhol z rúk vedúcemu prezidentskej kancelárie Metodovi Špačekovi, ale jednoducho si ju zobral späť. „Podal som svoju demisiu a požiadal som o kópiu,“ povedal Matovič s tým že následne telefonoval s človekom, ktorého si veľmi váži. Nespresnil však o koho ide. „Ten mi povedal, že bojovníci sa pred mafiou neskláňajú,“ vyhlásil minister financií. Keď mu následne kancelár prezidentky podával kópiu demisie, vzal si aj originál. „Podával mi jednu, ja som si zobral aj druhú,“ priblížil Matovič. Dodal, že ho mrzí, keď Prezidentský palác hovorí o vytrhnutí.


Ďalšie články