Človek, ktorý nikdy nestál a stále túžil robiť niečo zmysluplné. Silný príhovor rodinných príslušníkov na pohrebe profesora Krčméryho

Na snímke rakva s telesnými pozostatkami profesora Vladimíra Krčméryho počas poslednej rozlúčky. Foto: Jakub Kotian/TASR Na snímke rakva s telesnými pozostatkami profesora Vladimíra Krčméryho počas poslednej rozlúčky. Foto: Jakub Kotian/TASR

Dnes sa konal pohreb známeho lekára a vedca, profesora Vladimíra Krčméryho. Pri tejto príležitosti predniesli silný príhovor jeho najbližší – manželka a jeho štyri deti.

Na štvrtkovom pohrebe lekára a vedca Vladimíra Krčméryho vystúpilo s príhovorom viacero osobností. Najsilnejší však predniesli jeho najbližší rodinní príslušníci.

V úvode sa smútočnému zhromaždeniu prihovorila jeho manželka Terézia Krčméryová. Poďakovala sa za spoločných 36 rokov manželstva a dobro, ktoré priniesol ich rodine aj zvyšku sveta. „Zodral si sa v službe iným. Ja som sa pokúšala vytvoriť ti bezpečný prístav, kam by si sa mohol vždy vrátiť,“ povedala Krčméryová.

Po nej nasledovali aj ich štyri deti, ktoré sa počas príhovoru striedali. V ich reči zaznelo množstvo pamätných momentov.

Dcéra Monika otca charakterizovala ako toho, ktorý nikdy nestál a stále túžil robiť niečo zmysluplné. Poukázala na to, že nebol dokonalý, no vo všetkom, čo robil, bol nadpriemerný.

„Dobrý boj som bojoval, beh som dokončil, vieru som zachoval. Už mám pripravený veniec spravodlivosti, ktorý mi v onen deň dá pán. My sme si istí, že s tým pomysleným vencom na krku, v záchranárskej veste, s fonendoskopom a udicou sa už prechádza v rajskej záhrade a zapisuje si do svojho legendárneho diára miniatúrnym písmom ďalšie úlohy,“ uviedol v jednej zo silných pasáží príhovoru syn Michal Krčméry.

Celý príhovor si môžete pozrieť tu:

https://standard.sk/296453/ktore-zname-slovenske-osobnosti-nas-opustili-v-roku-2022/

Ďalšie články