Americký minister námorníctva: Ak zbrojovky nezvýšia výrobu, bude náročné vyzbrojovať nás aj Ukrajinu

297148337_421100846721386_1319817501690871164_n američania, USA, námorníctvo, lode, US Navy, vojna

Produkcia amerického zbrojárskeho priemyslu rozhodne, či Spojené štáty budú vládať našich východných susedov naďalej podporovať alebo táto podpora bude krívať. Upozorňuje na to americký minister námorníctva Carlos Del Toro, ktorý volá po zvýšení výroby tamojších zbrojárskych firiem. Kľúčové má byť obdobie ďalších šiestich až dvanástich mesiacov.

Minister Del Toro reagoval na obavy šéfa veliteľstva americkej flotily admirála Daryla Caudlea, ktorý sa pýtal, či sa USA budú nakoniec musieť rozhodnúť medzi vyzbrojovaním Ukrajiny alebo samých seba. Del Toro komentoval, že pred týmto rozhodnutím ešte Amerika nestojí, priznal však, že pre Američanov ide o výzvu.

„Monitorujeme to velmi, veľmi pozorne. Nepovedal by som, že sme už v tomto bode, ale ak sa konflikt potiahne o ďalších šesť mesiacov, o rok, určite to napne náš dodávateľský reťazec tak, že to pre nás bude výzvou,“ uviedol Del Toro.

https://standard.sk/300059/ani-vojna-nie-je-istota-pre-investora-ako-su-na-tom-akcie-zbrojarskych-firiem/

Podľa predstavy šéfa rezortu námorníctva zbrojovky musia urýchlene investovať. V prvom rade do novej pracovnej sily, ďalej do navýšenia kapitálových investícií a napokon tak docieliť zrýchlenie a zefektívnenie svojej výroby.


Ďalšie články