Pčolinský: Nerád by som, aby sa špeciálna prokuratúra zmenila na úrad špinavej propagandy

Vladimír Pčolinský. Foto: Róbert Valent Vladimír Pčolinský. Foto: Róbert Valent

Podľa bývalého šéfa tajnej služby SIS Vladimíra Pčolinského, ktorý je obvinený pre korupciu, konal špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v jeho prípade nadprácu. „On je ten, kto zaviedol vyšetrovanie online, úniky informácii idú cielene konkrétnym novinárom,“ vyjadril sa k svojmu dlhoročnému kolegovi v rozhovore pre portál Startitup. 

V alternatívnom prostredí v posledných dňoch rozčerila hladinu vôd údajná konšpirácia súvisiaca s videorozhovorom Vladimíra Pčolinského pre portál Startitup. Ten pôvodne vyšiel minulý piatok, no redakcia ho náhle stiahla. Veľmi rýchlo sa však objavil v nezostrihanej verzii na YouTube. V pondelok Startitup uverejnil príspevok opäť, no skrátený o osem minút. Malo ísť o chybu zlého pôvodného zostrihu, preto redakcia jeho zverejnenie údajne posunula. 

„Alternatívec“ Danny Kollár a jeho poslucháči pre závažné vyjadrenia, ktoré v rozhovore zazneli, zavetrili sprisahanie a medzitým urobil zostrih „cenzurovaných“ pasáží, ktorý je možné nájsť tu. Ide však o klasický novinársky zostrih hluchých častí rozhovoru.


Vytvorte si účet zadarmo
alebo sa prihláste do svojho účtu a dočítajte tento článok.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami