Ruský propagandista Solovjov: Ak budú nemecké tanky na Ukrajine, Nemecko bude legitímny cieľ

solo Vladimir Solovjov. Foto: smotrim.ru (reprofoto)

Ruský televízny moderátor a propagandista Vladimir Solovjov sa v utorok počas svojej pravidelnej relácie vyjadril k nemeckým dodávkam tankov na Ukrajinu. Podľa neho je na čase „vyslať signál“, že Rusko považuje Nemecko za „stranu v konflikte“. Nadával Nemcom aj ostatným Európanom.

„Objavenie sa nemeckých tankov (na Ukrajine) určite povedie k tomu, že budeme považovať nemecké územie, vojenské základne a iné objekty za legitímne ciele,“ uviedol Solovjov a dodal, že NATO chce bojovať takouto zákernou cestou, pričom predstiera, že nejde o boj.

Na margo nemeckého ministra obrany Borisa Pistoriusa poznamenal, že „vojde do histórie ako kretén, ktorý priviedol Nemecko k tomu, že skončilo ako zóna priameho ničenia“, pričom vinu a hanlivé označenie pripísal aj na konto kancelára Olafa Scholza a nemeckej veľvyslankyne Annaleny Baerbockovej.

https://standard.sk/310954/nemecko-schvalilo-dodavku-tankov-leopard-2-na-ukrajinu/

„Nemci sa dozvedia, akých nových nacistických vodcov vychovali a priviedli k moci,“ dodal známy propagandista na margo spomínaných štátnikov s poznámkou, že ide o jeho osobný názor.

V závere úvodného vstupu vytiahol Solovjov aj jednu z mnohokrát spomínaných zámienok pre ruskú inváziu. „Osem rokov ste si, bastardi, pestovali nacistický ukrajinský režim. Osem rokov ste zabíjali ľudí na Donbase,“ pridal na margo Európanov. „Osem rokov ste klamali. Nevideli ste tragédiu Donbasu, zabité deti na Donbase. (…) Vy európski farizeji, vy nacistickí šmejdi,“ uzavrel.

Neskor sa s kejto téme vyjadril aj Kremeľ. ktorý v stredu označil za „extrémne nebezpečné“ rozhodnutie Berlína o dodávkach tankov na Ukrajinu. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry AFP.

Ruský veľvyslanec v Nemecku Sergej Nečajev v stredu v mene Moskvy rozhodnutie Berlína kritizoval. „Toto extrémne nebezpečné rozhodnutie prenesie konflikt na novú úroveň konfrontácie a protirečí vyhláseniam nemeckých politikov o neochote Nemeckej spolkovej republiky nechať sa doň vtiahnuť,“ napísal Nečajev vo vyhlásení.

https://standard.sk/307932/zelenskyj-rusi-by-nemali-sutazit-na-olympijskych-hrach-2024-v-parizi/

Ďalšie články