Škriniar prišiel v Interi o kapitánsku pásku. Tréner Simone Inzaghi: Máme hierarchiu

Inter Miláno - Empoli FC Na snímke uprostred slovenský obranca Interu Milan Škriniar opúšťa ihrisko po tom, ako inkasoval druhú žltú kartu v zápase 19. kola talianskej Serie A vo futbale Inter Miláno - Empoli FC v pondelok 23. januára 2023. FOTO TASR/AP

Slovenský reprezentant Milan Škriniar už nebude kapitánom futbalistov milánskeho Interu. Pred nedeľňajším Derby della Madonnina s AC Miláno to vyhlásil tréner nerazzurri Simone Inzaghi.

Jeho reakcia nasledovala po tom, ako sa 27-ročný stopér dohodol na zmluve s Parížom St. Germain. Sezónu ešte Škriniar dohrá v Interi, no príde o kapitánsku pásku. V júni odíde do tímu úradujúceho francúzskeho majstra ako voľný hráč.

„Nehodnotím jeho voľbu, ale súdim ho ako človeka a hráča. Je to úžasný chlap, každý deň veľmi dobre pracuje. Pravdepodobne bude v základnej zostave proti AC Miláno. Pokiaľ však ide o kapitánsku pásku, máme hierarchiu. Preto, čo sa stalo, Škriniar už nebude kapitánom. Vie o tom, debatovali sme o tom v klube. Kapitánom proti AC bude Samir Handanovič, potom sú tu aj jeho zástupcovia Marcelo Brozovič a Lautaro Martínez,“ vyhlásil na tlačovej konferencii pred derby Simone Inzaghi, ktorého slová priniesol portál football-italia.net.

Inter figuruje v tabuľke Serie A na druhom mieste s 13-bodovým odstupom za vedúcim SSC Neapol. AC je piaty, na Inter stráca dva body.

(tasr, red)


Ďalšie články