Nebinárny úradník Bidenovej administratívy obvinený z krádeží kufrov za mreže nepôjde

Sam Brinton. Foto: Instagram/Radioactivenerd1 Sam Brinton. Foto: Instagram/Radioactivenerd1

Kontroverzného bývalého úradníka administratívy amerického prezidenta Joea Bidena orgány činné v trestnom konaní prepustili na slobodu. Hoci ho obvinili z krádeže kufra, vyhol sa kaucii.

Bývalý úradník mal mal od vlaňajšieho júna na americkom ministerstve energetiky na starosti likvidáciu rádioaktívneho odpadu. O miesto na Úrade pre jadrovú energetiku však prišiel už po niekoľkých mesiacoch.

Hoci má známy queer aktivista dva tituly z jadrového inžinierstva, obvinili ho z dvoch krádeží kufrov na letiskách v USA. Oba incidenty sa udiali vlani.

Sam Brinton. Foto: Wikipedia

Na letisku v americkom štáte Nevada kamera zachytila, ako si Brinton v tričku s dúhovým znakom ionizujúceho žiarenia odnáša tašku so šperkami, oblečením a mejkapom v hodnote viac ako 3 500 dolárov. Koncom novembra zas ukradol na letisku v Minneapolise batožinu v hodnote vyše 2 300 dolárov. Brinton najprv opakovane popieral, že by niečo ukradol. Neskôr sa k činu priznal a odôvodnil ho únavou.

Za prvú krádež musel na decembrovom pojednávaní zložiť kauciu 15-tisíc eur. Sudca ho varoval, aby sa „vyhýbal problémom“. Vo veci druhého deliktu sa mal pred súd dostaviť 19. decembra, ale na žiadosť jeho právnikov sa dátum pojednávania zmenil. V prípade dokázania trestného činu mu vtedy hrozilo až desať rokov väzenia a pokuta desaťtisíc dolárov.

https://standard.sk/292708/prvy-nebinarny-uradnik-bidenovej-administrativy-dostal-padaka-je-obvineny-z-kradezi-kufrov-na-dvoch-letiskach/

Zo zariadenia v Minnesote, kde ho zadržiavali orgány činné v trestnom konaní, úradníka túto stredu prepustili. Von sa tentoraz dostal bez zaplatenia kaucie. Z pojednávania ho prepustili pod podmienkou, že nebude kontaktovať nikoho z poškodených. Expert je momentálne na slobode.

Brinton bol prvý nebinárny vysoký vládny úradník, ktorý pracoval vo verejnej funkcii. Je horlivým zástancom LGBT ideológie a necháva sa oslovovať zámenom „oni“. Spolupracoval aj s neziskovou organizáciou Trevor Project, ktorá sa zameriava na prevenciu samovrážd medzi LGBT komunitou a začala s kampaňou za zákaz konverznej terapie v Spojených štátoch.


Ďalšie články