Hranicu treba posunúť k Poľsku, nech nestrácame čas chytaním banderovcov v maloruských lesoch, vyhlásil Medvedev

Dmitrij Medvedev. Foto: TASR/AP Dmitrij Medvedev. Foto: TASR/AP

Podpredseda Rady bezpečnosti Ruskej federácie a bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev tvrdí, že Rusko musí posunúť svoje hranice. V nevyhnutnom prípade až k Poľsku. Z Ukrajiny podľa neho zostane len „pahýľ“.

„Už je to rok, čo prebieha špeciálna operácia. Rok, odkedy naši vojaci obnovujú poriadok, mier a spravodlivosť v našej krajine, chránia našich ľudí a ničia korene neonacizmu. Sú to hrdinovia,“ napísal Medvedev na sociálnej sieti Telegram.

Špeciálnou vojenskou operáciou mal na mysli inváziu na Ukrajinu, ktorú Rusko spustilo presne pred rokom.

Exprezident zároveň vyjadril presvedčenie o víťazstve Ruska, ktoré si podľa jeho slov vezme späť „svoje územia“.

Medvedev sa domnieva, že po ruskom víťazstve prídu na rad rokovania, ktoré budú „zložité a nervózne“. Tvrdí, že rozhodnutia za Kyjev nebude podľa neho robiť „nejaký Zelenskyj, ak bude ešte nažive, alebo jeho klika“.

https://standard.sk/324395/zelenskyj-tento-rok-bude-pre-ukrajinu-vitazny/

„Rozhodnú tí za oceánom, ktorí majú v rukách dodávky zbraní Kyjevu a prideľovanie peňazí na udržanie zvyškov ukrajinskej ekonomiky,“ konštatoval.

Napísal tiež, že Západ vraj chce čo najviac oslabiť jeho vlasť, nechať „vykrvácať“ Rusov na dlhú dobu. „Preto nemajú záujem konflikt ukončiť. Ale skôr či neskôr to podľa historických zákonov urobia. A potom dôjde k dohode. Prirodzene, bez zásadných dohôd o skutočných hraniciach alebo o novom Helsinskom pakte, ktorý zaisťuje bezpečnosť v Európe. Len nejaká dohoda,“ predpovedal Medvedev s tým, že z Ukrajiny zostane len „pahýľ“. Medvedev naďalej tvrdí, že je potrebné dosiahnuť všetky pôvodné ciele ruskej invázie.

„Posunúť hranice ohrozenia našej krajiny čo najďalej, aj keby to mala byť hranica Poľska. Zničiť neonacizmus do základov, aby sme neskôr nestrácali čas s chytaním zvyškov banderovských bánd v maloruských lesoch. Aby svet našiel dlho očakávaný mier,“ žiada Medvedev.

Bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev bol až do vojny na Ukrajine považovaný za pomerne liberálneho člena ruskej vládnej garnitúry. Od začiatku ruskej invázie však patrí k jej najradikálnejším podporovateľom.

https://standard.sk/324455/reznikov-ukrajina-pripravuje-protiofenzivu-ktora-z-jej-uzemia-vytlaci-rusov/

Ďalšie články