Chránené tajomstvo covidu a klamstvá Anthonyho Fauciho

Predminulý víkend prišiel denník Wall Street Journal so skutočne závažným zistením. Americké ministerstvo energetiky sa domnieva, že COVID-19 pravdepodobne unikol z laboratória. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ministerstvo energetiky nemôže o vírusoch nič vedieť. Opak je pravdou.

Laboratórium vo Wu-chane. Foto: TASR/AP Laboratórium vo Wu-chane. Foto: TASR/AP

Spadá pod neho totiž Lawrence Livermore National Laboratory. Toto výskumné stredisko, založené v roku 1952 v reakcii na odpálenie sovietskej atómovej bomby, patrí medzi špičkové vedecké centrá. Jeho súčasťou je takzvaná Divízia Z, prísne utajované pracovisko, ktoré má na starosti monitoring zbraní hromadného ničenia.

Pôvodne malo sledovať práve vývoj sovietskych jadrových zbraní, preto spadá pod ministerstvo energetiky, ktoré má v USA na starosti všetko atómové, časom však rozšírilo svoju pozornosť aj na chemické a biologické hrozby. Ministerstvo navyše disponuje vlastnou tajnou službou zameranou na biologické, jadrové a chemické nebezpečenstvá. Ak teda tvrdí, že koronavírus unikol z laboratória, treba to brať vážne.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.