Biatlonista Christiansen po prvej výhre v sezóne: Najlepšie preteky kariéry

Hromadné preteky mužov na 15 km Nórsky biatlonista Vetle Sjastad Christiansen. Foto: TASR/AP

Nórsky biatlonista Vetle Sjastad Christiansen sa stal víťazom nedeľných pretekov s hromadným štartom Svetového pohára vo švédskom Östersunde.

Získal pre seba aj červený dres pre lídra disciplíny. S odstupom 9,1 sekundy skončil na druhom mieste ďalší Nór Johannes Dale, tretí dobehol Francúz Eric Perrot s odstupom 12,3 s.        

Preteky poznačila neúčasť Johannesa Thingnesa Böa, suverén prebiehajúcej sezóny ochorel. Jeho triumf v celkovom hodnotení absencia už tri preteky pred koncom ohroziť nemôže, no v boji o malý glóbus uvoľnil prvú priečku práve Christiansenovi. Ten vedie o 22 bodov pred Dalem. Bö klesol až na 4. pozíciu. Na záverečnom podniku SP v Osle sa budú konať ešte jedny preteky s hromadným štartom. Slováci sa do súťaže v Östersunde neprebojovali.        

Christiansen si pripísal prvý triumf v sezóne a štvrtý v kariére. „Toto boli najlepšie preteky v mojej kariére. Cítil som sa veľmi dobre a chcel som svoju výbornú kondíciu využiť. Urobil som si to pre seba ťažšie, držal som sa na čele, ale užil som si to,“ tešil sa podľa biathlonworld.com Christiansen.

(tasr)


Ďalšie články