FC Barcelona v El Clásicu zdolala Real Madrid. Tabuľku vedie už o dvanásť bodov

Hráči FC Barcelony oslavujú po výhre nad Realom Madrid. Foto: TASR/AP Hráči FC Barcelony oslavujú po výhre nad Realom Madrid. Foto: TASR/AP

Futbalisti FC Barcelona sa výrazne priblížili k zisku prvého titulu v španielskej La Lige od roku 2019 a celkovo 27. v histórii, keď v nedeľňajšom zápase „El Clásico“ zdolali na domácom štadióne Camp Nou najväčšieho rivala Real Madrid 2:1. Katalánci zvýšili svoj náskok na čele súťaže už na dvanásť bodov práve pred „bielym baletom“, pričom do konca sezóny odohrajú oba tímy dvanásť duelov.

Hostia z Madridu viedli od deviatej minúty zásluhou vlastného gólu Ronalda Araúja, no v 45. minúte vyrovnal stav na 1:1 Sergi Roberto. O triumfe „blaugranas“ rozhodol v nadstavenom čase druhého polčasu Franck Kessié. Real poslal v 81. minúte do vedenia 2:1 Marco Asensio, ale jeho gól neplatil pre ofsajd. Hráčom Barcelony v druhom ligovom zápase za sebou pomohol video asistent rozhodcu tým, že neuznal potenciálny víťazný gól súpera.

„Stále si nie sme istí, že to bol ofsajd. Nevyzeralo to byť na sto percent jasné. Do Madridu sa vrátime s pochybnosťami,“ povedal o spornom momente tréner Realu Carlo Ancelotti. Jeho náprotivok mal na vec iný pohľad. „Bol to jasný ofsajd, čudujem sa Ancelottiho vyjadreniu. Buď to je ofsajd, alebo nie je. Niet o čom diskutovať, výsledok je spravodlivý,“ vyhlásil Xavi Hernández.

Real Madrid potrebuje viacero zaváhaní lídra súťaže, aby obhájil titul v La Lige a celkovo ovládol španielsku najvyššiu súťaž po 36. raz v histórii. Ostatné prvenstvo FC Barcelona v roku 2019 bolo pre katalánsky klub ôsme v priebehu jedenástich sezón, no potom skončil dvakrát druhý za Realom a raz až tretí za Atléticom Madrid a Realom Madrid.

Úradujúci víťaz Ligy majstrov sa nevzdáva v boji o ligový titul. „Budeme bojovať, ale úprimne si povedzme, že majú náskok štyroch víťazstiev. Nebude nemožné to dohnať, ale bude to náročné,“ uviedol belgický brankár Thibaut Courtois.

FC Barcelona vrátil Realu Madrid prehru 1:3 z prvého vzájomného súboja v tejto sezóne na štadióne Santiaga Bernabéua. Oba tímy sa stretli aj v semifinále pohárovej súťaže Copa del Rey, Katalánci zvíťazili v Madride 1:0 a odveta na Camp Nou je na programe 5. apríla.

(sita)


Ďalšie články