Estónsky prezident Alar Karis prišiel na oficiálnu návštevu Slovenska

Estónsky prezident Alar Karis prišiel na oficiálnu návštevu Slovenska Foto: František Iván/TASR

Prezidentka SR Zuzana Čaputová v utorok v Košiciach privítala estónskeho prezidenta Alara Karisa, ktorý na jej pozvanie pricestoval na Slovensko. Jeho dvojdňová oficiálna návšteva sa začala ceremoniálom pred historickou radnicou v centre mesta.

Počas spoločných rokovaní budú diskutovať najmä o aktuálnej bezpečnostnej situácii v súvislosti s vojnou na Ukrajine, energetickej kríze, ale aj o dezinformáciách, hybridných hrozbách a digitalizácii. „Tém bude, samozrejme, viacero, aktuálna geopolitická situácia nepochybne. Takisto aj rozvoj bilaterálnej spolupráce vo všetkých ohľadoch, ktoré sú pre Slovensko zaujímavé, pretože práve o to sa snažím, aby mala každá bilaterálna návšteva nejaké konkrétne výstupy. Keďže sa s prezidentom stretávam na všetkých fórach, ktoré sa týkajú B9 alebo Severoatlantickej aliancie, tak to budú otázky bezpečnosti Slovenska,“ spresnila Čaputová.

Ako TASR informoval hovorca prezidentky Martin Strižinec, po spoločných rokovaniach hlavy štátov navštívia aj estónsku spoločnosť Civitta, ktorá je súčasťou Creative Industry Košice.

V stredu (29. 3.) spoločne navštívia Spišský hrad.

(tasr)


Ďalšie články