Ministerstvo zdravotníctva vydalo vyhlášku o prerozdeľovacom mechanizme pre zdravotné poisťovne

Na snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste 7. januára 2019 v Bratislave. Foto: Pavol Zachar/TASR Na snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste 7. januára 2019 v Bratislave. Foto: Pavol Zachar/TASR

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR vo štvrtok zverejnilo vyhlášku o prerozdeľovacom mechanizme pre zdravotné poisťovne. Vyhláška presne definuje výšku úhrad pre jednotlivé typy zdravotnej starostlivosti. Je účinná od štvrtka.

Podľa vyhlášky je napríklad pre poskytovateľov ústavnej zdravotnej starostlivosti vyčlenených celkovo takmer 2,49 miliardy eur, pre lekárov špecialistov vyše 1,26 miliardy, pre všeobecných lekárov vyše 456 miliónov, pre záchrannú zdravotnú službu vyše 183 miliónov a pre kúpeľnú starostlivosť vyše 60 miliónov eur.

Na vydanie vyhlášky čakali Asociácia nemocníc Slovenska (ANS) či zástupcovia ambulancií, ktorí rokujú so zdravotnými poisťovňami o zmluvných podmienkach na tento rok.

(tasr)


Ďalšie články