Ženská online konferencia Nespútaná – esencia sa uskutoční už tento víkend

2 Foto: Barbora Girmanová

Projekt Godzone avizoval šiesty ročník ženskej konferencie už v septembri 2020, avšak kvôli zhoršujúcej sa pandemickej situácii na Slovensku museli organizátori konferenciu preložiť. Dočkali sme sa a konferencia s podnázvom Esencia sa uskutoční už tento víkend v online priestore.

Ženská konferencia je unikátnym podujatím, ktoré vytvára miesto stretnutia žien z rôznych kútov Slovenska a Česka. Tento rok sa však uskutoční výlučne v online priestore, a tak sa jej môžu zúčastniť ženy z ktoréhokoľvek kúta sveta. Program konferencie je možné sledovať naživo 19. – 20. februára. 

Názov tohtoročnej témy je Esencia. Jej posolstvo nesie myšlienku o tom, že každá žena je vzácna a špeciálna presne tak, ako bola stvorená. Esencia, ktorá symbolizuje výťažok so špecifickou vôňou alebo chuťou, je tak obrazom každej ženy. Túto myšlienku rozvíja aj nové promo video, ktoré sa snaží poukázať na všetky úlohy, ktoré žena v živote zastáva, a často sa snaží napĺňať všetky kritériá dokonalosti tohto sveta. Keď však nájde samu seba – svoju výnimočnosť – prichádza sloboda.

Záhrada, púšť a oáza

Záujemkyne sa môžu tešiť aj na zaujímavé obsadenie hostí v programe. Hlavnými rečníčkami budú: Mária Škovierová, ktorá vedie modlitebný dom Elaoin v Bratislave, Zuzana Petrová, povolaním učiteľka, ktorá je v súčasnosti na plný úväzok na materskej dovolenke, a tiež Lucia Kuková zo spoločenstva SP, vyštudovaná zdravotná sestra a mama na materskej dovolenke. Účastníčky svojimi slovami prevedú zo Záhrady, cez Púšť až do Oázy, pričom tieto miesta predstavujú názvy prednáškových blokov. Modlitby počas konferencie povedie chválový tím spoločenstva SP, kapela F6, ESPÉ a Jedno.tu – zoskupenie umelcov, ktoré bude sprevádzať sobotnú svätú omšu. Súčasťou programu bude tiež blok s názvom Inšpiruj sa – diskusia s hostkami Mirkou Čulagovou a Klárou Neslušanovou. 

Prihlasovanie a vstupenky

Záujemkyne si môžu zakúpiť vstupenky až do začiatku programu a dokonca aj počas neho – vždy 15 minút pred začiatkom jednotlivých blokov. Organizátori však upozorňujú, že je potrebné dodržať uvedený čas, pretože v prípade meškania sa daný blok programu nebude dať pozrieť hneď. Preto odporúčajú zakúpenie vstupenky ešte pred začiatkom celej konferencie, aby bol zážitok skutočne nerušený. Online vstupenku na konferenciu nájdete na stránke: nesputana.godzone.sk

Konferencia Nespútaná 2019. Foto: Anna Opinová

Záznam z konferencie 7 dní v archíve

V prípade, že sa účastníčky nemôžu pripojiť na livestream konferencie naživo a majú zakúpený lístok alebo jeho kúpu stále zvažujú, organizátori majú riešenie. Ženská konferencia bude dostupná 7 dní v archíve pre ženy, ktoré si vstupenku zakúpia vopred alebo počas programu. Samozrejme, pre účastníčky, ktoré si budú chcieť pozrieť programové bloky ešte raz, bude konferencia v archíve tiež dostupná 7 dní.

Organizátori v krátkom zostrihovom videu pripomínajú, ako vyzeral minulý ročník ženskej konferencie.

Myšlienka spomínanej ženskej konferencie vznikla v spoločenstve SP (Silné posolstvo), ktoré pôsobí na Sliači a vychádza z neho služba projektu Godzone. Na tvorbe konferencie sa podieľali dievčatá, ženy a matky, ktoré ju z lokálneho stretnutia postupne pretransformovali do celoslovenskej konferencie s účasťou približne 500 žien. Štvrtý ročník priniesol názov Nespútaná, ktorý zostal jeho súčasťou aj nasledujúce dva roky.


Ďalšie články