Duel Lotyšsko – Švajčiarsko sledovalo v utorok na Športe viac divákov ako zápas Slovenska s Nórskom

Snímka zo stretnutia Lotyšsko - Švajčiarsko. Foto: TASR/AP Snímka zo stretnutia Lotyšsko - Švajčiarsko. Foto: TASR/AP

Dramatické rozuzlenie štvrťfinálovej účasti alebo neúčasti Slovenska na tohoročných hokejových majstrovstvách sveta pritiahlo k televíznym obrazovkám opäť masy divákov. Hokejové cunami tentoraz udrelo v dvoch vlnách.

Prvé záchvevy neobvykle nadmernej prítomnosti divákov začali netypicky skoro, už o 11:20 po vhodení buly v zápase Slovensko – Nórsko, a otrasy útočiace na doterajšie rekordy sledovanosti v danom čase sa stupňovali až do 13:35.

Peoplemetrové merania len potvrdili výraznú odchýlku oproti štandardným hodnotám obedových divákov bežného pracovného dňa s tým, že najsledovanejšia tretina tohto duelu dosiahla v komerčnej cieľovej skupine rating na úrovni 8,1 a mimoriadne silný podiel na trhu na úrovni 61 percent.

V  cieľovej skupine 12+ sledovalo túto tretinu na Športe 446-tisíc divákov. Keďže slovenský tím v tomto zápase vyhral, pozornosť hokejových fanúšikov sa v druhej vlne sústredila na večerný zápas medzi Lotyšskom a Švajčiarskom. Ako sa ukázalo, na výsledok, ktorý by Slovensko mohol posunúť do elitnej osmičky, čakalo pred televíznymi obrazovkami ešte viac divákov ako tých, čo na Športe sledovali zápas Slovensko – Nórsko.

Duel Lotyšsko – Švajčiarsko sa tak stal najsledovanejším programom večera, ako aj celého dňa. Najsledovanejšia tretia tretina s predĺžením dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 sledovanosť na úrovni 11,3 percenta a podiel na trhu 36,1 percenta. V univerzálnej cieľovej skupine si posledné dejstvo tohto zápasu pozrelo na Športe 528-tisíc divákov. O niečo menej divákov videlo druhú tretinu (501-tisíc divákov).  

Z nehokejových večerných programov si solídnu sledovanosť udržal dobový seriál  Dunaj, k vašim službám II., ktorý na Markíze sledovalo 384-tisíc divákov. Veľmi silné bolo aj hokejové štúdio po druhej tretine (379-tisíc divákov).


Ďalšie články