Sú travestiti dobrí manželia?

Ilustračné foto: Profimedia.sk Ilustračné foto: Profimedia.sk

Človek chvíľu nedáva pozor, a už sa spoločenská debata stáča novým smerom. Tentokrát sa teda diskutuje o tom, či je normálne, aby muž nosil ženské šaty, respektíve, aby sa prezliekal za ženu. Otázka vyvstala ako vedľajší produkt z rozvodového konania jednej českej celebritnej dvojice.

Pre väčšinu verejnosti sa tak stalo prekvapivo v zdôvodnení návrhu cirkevného (!) rozvodu, ako by to cirkev potrebovala vedieť. Lenže tu ide o dva pohľady na manželstvo: a ten starší, cirkevný, potrebuje nejakú silnejšiu muníciu než len obvyklé, že „sa naše cesty rozišli, ale zostaneme priateľmi“. Kvôli tomu, že nás to raz prestane baviť, sa naozaj pred Bohom „kým nás smrť…“ nesľubuje. Ale záľuba v podprsenke na mužskej hrudi, to je síce určite každého vec, ale keď to tak uvážime, tak to tiež môže byť celkom slušná komplikácia v predstave, ako má také normálne manželstvo vyzerať.

Zaiste do toho cudziemu človeku vôbec nič nie je. Dajme tomu, že predsa len má ten cudzí človek ľahký sklon zapojiť sa do debaty, čo to znamená, keď muž začne nosiť sukne. Teda sukne zaiste nech si nosí kdekto. Pokojne aj pávie perá alebo strieborné črievičky s tými najvyššími podpätkami. Je fakt, že v rôznych kultúrach čosi ako sukne nie sú vôbec atribútom ženstva, rovnako ako nohavice mužstva.


Vytvorte si účet zadarmo
alebo sa prihláste do svojho účtu a dočítajte tento článok.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami