Po raketovom útoku na nemocnicu v Dnipre je 31 zranených vrátane ôsmich lekárov

Ruská raketa zasiahla kliniku v Dnipre na východe Ukrajiny, hlásia màtveho a 15 zranených Ilustračný záber. Foto TASR/AP

Počet zranených po ruskom raketovom útoku na kliniku v meste Dnipro stúpol na 31, vrátane ôsmich lekárov a dvoch detí. Informuje o tom spravodajský portál CNN s odvolaním sa na šéfa rady Dnepropetrovskej oblasti Mykolu Lukašuka.

Spomedzi zranených 16 ľudí previezli do nemocníc a ostatní sa liečia ambulantne, uviedol Lukašuk na komunikačnej platforme Telegram. „Dvaja zo zranených sú vo vážnom stave, 12 ľudí je v stredne ťažkom stave a ostatní majú ľahké zranenia,“ dodal.

Dnepropetrovskú mestskú nemocnicu č. 14 podľa Lukašuka zasiahla balistická raketa a budova je čiastočne zničená. Výbuch tiež podpálil druhé poschodie a vznietil sa aj jednoposchodový podnik v blízkosti. Hasiči však požiar uhasili, uviedol. Poškodený bol aj športový areál, škola, okolité domy a autá.

Podľa predchádzajúcich informácií pri útoku zahynuli najmenej dvaja ľudia. Oblastný gubernátor Serhij Lysak uviedol, že medzi zranenými sú dve deti – chlapci vo veku tri a šesť rokov.

(sita)


Ďalšie články