Majerský predstaví novú veľkú posilu KDH. Očakáva sa, že pôjde o Františka Mikloška

Na snímke v popredí predseda Kresťanskodemokratického hnutia (KDH) Milan Majerský. Foto: Pavol Zachar/TASR V popredí predseda KDH Milan Majerský. Foto: Pavol Zachar/TASR

Predseda KDH Milan Majerský predstaví v pondelok novú posilu, pričom má ísť o veľkú osobnosť z konzervatívneho sveta. Je to bývalý, respektíve aj súčasný politik.“ Uviedol to v diskusnej relácii V politike na TA3.

Očakáva sa, že by mohlo ísť o Františka Mikloška. Majerský totiž v nedávnej diskusii Denníka N potvrdil, že Mikloškovi dalo jeho hnutie ponuku na spoluprácu, ale zatiaľ nie je jasné, či ju prijme.

„Je to človek, s ktorým som za posledné obdobie vypil veľa dobrých káv. Sme v debate. Som presvedčený, že František Mikloško má ešte čo povedať v slovenskej politike. Uvidíme, ako to dopadne. Dali sme mu ponuku, ale nie je to uzavreté,“ povedal v diskusii Majerský.

František Mikloško. Foto: Matúš Zajac

Mikloško je bývalý predseda slovenského parlamentu, v roku 2019 kandidoval na slovenského prezidenta. Po Novembri bol členom VPN, neskôr prešiel do KDH. Z hnutia odišiel pred pätnástimi rokmi spolu s Vladimírom Palkom, Pavlom Minárikom či Rudolfom Bauerom a založili stranu Konzervatívni demokrati Slovenska (KDS).

(red.)


Ďalšie články