Ukrajinská súperka nepodala Bieloruske Sobolenkovej po zápase ruku. V Paríži si vyslúžila piskot tribún

Arina Sobolenková. Foto: TASR/AP Arina Sobolenková. Foto: TASR/AP

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková sa suverénnym spôsobom prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole zdolala na parížskej antuke v pozícii nasadenej dvojky Ukrajinku Martu Kosťukovú 6:3, 6:2. Jej ďalšou súperkou bude krajanka Irina Šimanovičová.

„Bol to emočne náročný zápas, ďakujem fanúšikom za podporu. Cítim sa vo forme. Veľmi mi pomohlo, že som v januári získala titul na Australian Open. Dúfam, že aj v Paríži sa dostanem čo najďalej,“ uviedla Sobolenková v prvom interview priamo na kurte. Kosťuková jej po zápase nepodala ruku, za čo si od fanúšikov vyslúžila piskot.

Hurkacz a Griekspoor postúpili po päťsetovom boji do 2. kola

Poľský tenista Hubert Hurkacz postúpil do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole zdolal na parížskej antuke v pozícii nasadenej trinástky Belgičana Davida Goffina po päťsetovom boji 6:3, 5:7, 6:4, 2:6 a 6:4.

Rovnaký kúsok sa podaril aj holandskému daviscupovému reprezentantovi Tallonovi Griekspoorovi, ktorý otočil duel so Španielom Pedrom Martinezom a zvíťazil po päťsetovej dráme 6:4, 2:6, 0:6, 7:5, 6:3.

Alcaraz nie je pod veľkým tlakom

Carlos Alcaraz nie je pod veľkým tlakom, aby získal svoj druhý grandslamový titul na Roland Garros. V nedeľu to povedal jeho tréner Juan Carlos Ferrero.

Líder svetového rebríčka štartuje v Paríži na svojom prvom grandslamovom turnaji od víťazstva na minuloročnom US Open. Začiatkom roka vynechal Australian Open pre zranenie nohy, ktoré utrpel na tréningu. Alcaraz nastúpi v prvom kole proti talianskemu kvalifikantovi Flaviovi Cobollimu.

„Keďže vyhral Grand Slam už ako 19-ročný, teraz mu to pomôže veriť, že sa mu to opäť podarí. Má za sebou veľmi dobrú antukovú časť, takže sa budem snažiť vydať zo seba maximum, aby sme urobili čo najlepší turnaj bez akéhokoľvek tlaku,“ agentúra AFP citovala Ferrera, ktorý získal titul na Roland Garros pred 20 rokmi.

Alcaraz v antukovej sezóne úspešne obhájil tituly na turnajoch v Barcelone a Madride. Dvadsaťročný Španiel prehral minulý rok na Roland Garros vo štvrťfinále s Alexandrom Zverevom. V prípade postupu do semifinále môže byť jeho súper Novak Djokovič.

Ferrero si myslí, že Alcaraz je lepšie pripravený na to, aby úspešne prešiel celým turnajom, ako pred 12 mesiacmi: „Povedal by som, že je lepší ako minulý rok. Má viac skúseností, pomohol mu k tomu aj triumf na US Open.“

        ženy – dvojhra – 1. kolo:
        Irina Šimanovičová (Biel.) – Panna Udvardyová (Maď.) 6:7 (6), 6:3, 6:1, Storm Hunterová (Austr.) – Nuria Parrizasová Diazová (Šp.) 4:6, 6:2, 6:4, Arina Sobolenková (Biel.-2) – Marta Kosťuková (Ukr.) 6:3, 6:2, Magdalena Frechová (Poľ.) – Šuaj Čang (Čína-29) 6:1, 6:1, Nadia Podoroská (Arg.) – Jessika Ponchetová (Fr.) 6:0, 6:2

muži – dvojhra – 1. kolo:
        Hubert Hurkacz (Poľ.-13) – David Goffin (Belg.) 6:3, 5:7, 6:4, 2:6, 6:4, Tallon Griekspoor (Hol.) – Pedro Martinez (Šp.) 6:4, 2:6, 0:6, 7:5, 6:3, Sebastian Ofner (Rak.) – Maxime Cressy (USA) 6:4, 7:6 (6), 6:2, Radu Albot (Mold.) – Patrick Kypson (USA) 6:3, 6:2, 4:6, 6:1, Thanasi Kokkinakis (Austr.) – Daniel Evans (V. Brit.-20) 6:4, 6:4, 6:4.


Ďalšie články