Pellegrini sa s premiérom stretne v pondelok, Heger v utorok

Na snímke nezaradený poslanec Peter Pellegrini. Foto: Jaroslav Novák/TASR Na snímke nezaradený poslanec Peter Pellegrini. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini sa má stretnúť s premiérom Ľudovítom Ódorom v pondelok podvečer. Šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič s ním dohodnutý termín stretnutia ešte nemá. Expremiér a nezaradený poslanec Eduard Heger informoval, že s Ódorom bude rokovať v utorok (30. 5.). Strana Smer-SD sa taktiež na rokovaniach zúčastní.

Pellegrini očakáva s premiérom konštruktívnu debatu bez emócií a politických vášní. „Pravdepodobne ma bude informovať, čo zamýšľa dať do programového vyhlásenia vlády. Pravdepodobne sa pobavíme aj o iniciatíve, že by vláda mala predložiť vyrovnaný rozpočet skôr, ak nedostane dôveru,“ povedal. Pellegrini si zatiaľ nemyslí, že Hlas-SD zmení svoje stanovisko a vláde odborníkov vysloví dôveru.

Bývalý predseda vlády Heger sa chce s Ódorom rozprávať aj o svojich prioritách. „Pre nás je dôležité, aby bolo pokračovanie v reformách z plánu obnovy, a ďalšie veci, ktoré sme ako vláda presadzovali,“ podotkol.

Poslanec za Smer-SD Juraj Blanár priblížil, že sú pozvaní na stretnutie s premiérom, bližšie informácie však nemá. Sú podľa neho pripravení vecne sa s ním porozprávať o veciach, ktoré trápia Slovensko. „Nieže bude Ódorova vláda riešiť výmenu štátnych tajomníkov alebo ochranu štátnych hraníc, ale chceme sa s ním rozprávať o zdražovaní a zásadných veciach,“ poukázal.

Matovič na rokovanie s Ódorom pôjde, nemá však dohodnutý presný termín stretnutia. Ide tam podľa vlastných slov počúvať.

Premiér začne v pondelok avizovanú sériu stretnutí s lídrami politických strán zastúpených v Národnej rade SR. Rokovať sa bude o podpore programového vyhlásenia vlády a o možnosti vyslovenia dôvery vláde.

(tasr)


Ďalšie články