Facebook rozhodol, že ministrom obrany ostane Naď. Ten hľadá technika na riešenie problému

Zuzana Čaputová, Jaroslav Naď a Daniel Zmeko. Foto: Pavel Neubauer/TASR Zuzana Čaputová, Jaroslav Naď a Daniel Zmeko. Foto: Pavel Neubauer/TASR

Jaroslav Naď a Eduard Heger majú na účtoch na Facebooku stále meno so svojou bývalou pozíciou vo vládnom kabinete. Zatiaľ vraj nenašli zodpovednú osobu, ktorá by to dokázala zmeniť.

Hoci prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala novú vládu už 15. mája, Facebook sa rozhodol zmenu na niektorých ministerských miestach ignorovať. Na post ministra obrany po novom zasadol Martin Sklenár a premiérsku stoličku obsadil Ľudovít Ódor.

Napriek tomu svieti na sociálnej sieti pri oficiálnom účte Jaroslava Naďa dodatok „minister obrany SR“. Pri mene Eduarda Hegera, s ktorým zakladal stranu Demokrati, vidieť zas dôvetok „predseda vlády SR“.

Naď konštatuje, že mu celá vec pripadá „blbá“. V tejto veci vraj kontaktovali podporné stredisko spoločnosti Meta a aj jej právnikov, ale tí nedokázali technický problém vyriešiť.

„Verte, že by som to rád zmenil, no FB mi (a tiež Hegerovi) opakovane z nepochopiteľných dôvodov nechce povoliť zmenu. Odôvodňujú to tým, že mám overený účet s modrou fajkou, ktorý oslovuje veľké publikum, preto nesúhlasia so zmenou, ktorá by mohla viesť k pomýleniu (misleading) ľudí,“ vysvetlil exminister.

Fanúšikov preto vyzval, aby mu písali rady, alebo poslali kontakt na zodpovednú osobu, ak s tým majú skúsenosti. Zažartoval si tiež, že prijíma aj číslo na majiteľa spoločnosti Meta Marka Zuckerberga.

(est)


Ďalšie články