Obyvatelia Prievidze budú spolurozhodovať o finančných prostriedkoch z mestského rozpočtu

02 Mesto Foto: Stanislav Vavro

PRIEVIDZA – Mestská samospráva začína ďalší ročník projektu participatívneho rozpočtu. Obyvatelia budú môcť v najbližších mesiacoch navrhnúť a hlasovať za projekty, ktoré zlepšia prostredie v meste.

Prvé verejné stretnutie sa uskutoční v stredu 15. marca 2023 o 16:00 v priestoroch Kultúrneho a spoločenského strediska v Prievidzi. „Zapojením sa do projektu participatívneho rozpočtu budú môcť obyvatelia mesta Prievidza priamo rozhodovať o časti finančných prostriedkov z rozpočtu mesta. Môžu tvoriť konkrétne projekty, ktorých realizáciu budú vyberať obyvatelia mesta v celomestskom hlasovaní,“ uviedla vedúca kancelárie primátorky Diana Šurkalová Dušeková.


Dodala tiež, že participatívny rozpočet je demokratický nástroj, ktorý umožňuje občanom priamo sa zapojiť do rozhodovacieho procesu o prerozdeľovaní financií z rozpočtu mesta. „Otvára nový typ verejnej diskusie medzi občanmi a subjektami verejnej správy nielen o realizácii konkrétnych navrhnutých projektov, ktoré iniciovali občania, ale najmä o budúcej vízii a podobe mesta tak, ako to vidia jeho obyvatelia,“ doplnila Šurkalová Dušeková.


Ďalšie články