Opravia úsek cesty, ktorý bol v najhoršom stave. Štyri kilometre za štyri milióny eur

20230320_TSK_150w Opravia úsek cesty, ktorý bol v najhoršom stave. Štyri kilometre za štyri milióny eur. Foto: web TSK

STARÁ TURÁ – V deň, keď do užívania verejnosti slávnostne odovzdali II. etapu rekonštrukcie cesty Nové Mesto nad Váhom – Myjava, sa pustili do opráv VI. etapy.

Tento úsek je pritom v najhoršom stave. „Slávnostne sme poklepali základný kameň rekonštrukcie štvorkilometrového úseku cesty II. triedy, ktorá ide z Nového Mesta nad Váhom cez Starú Turú až na Myjavu. Dve etapy tejto cesty sú už zrekonštruované a práve tento úsek, ktorý vedie cez mesto Stará Turá, bol jedným z najhorších. Začína na Palčekovom a končí na konci Starej Turej,“ ozrejmil župan Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) Jaroslav Baška.

Úsek je dlhý štyri kilometre a jeho oprava je vyčíslená na štyri milióny eur. Župa naň získala prostriedky z Integrovaného regionálneho operačného programu. 

„Na túto rekonštrukciu ešte nadviaže odovzdanie ďalších troch úsekov tejto cesty do výstavby,“ uviedol Baška. Zhotoviteľ bude okrem asfaltového krytu vozovky renovovať aj zárubné múry či osádzať zvodidlá a cestné obrubníky. Tým zvýšia životnosť vozovky, ale aj bezpečnosť cestnej premávky. 

„Chcem požiadať cestujúcu verejnosť, aby bola ohľaduplná, pretože rekonštrukcia sa bude realizovať za plnej premávky,“ uviedol na záver.

Zdroj: web TSK


Ďalšie články