Inkluzívny areál Rodinka priláka nielen najmenších

IMG_20230602_092029 Pre deti z Uhrovca hotová rozprávka. Foto: obec Uhrovec

UHROVEC – Deti svoj deň už oslávili, no predsa sa pre ne ešte niečo chystá. Už túto sobotu sa uskutoční slávnostné otvorenie nového inkuzívneho detského ihriska Rodinka, ktoré sa nachádza v prírodnom areáli Pod lipami.

Detské ihrisko otvárajú za účelom voľnočasových aktivít detí a rodičov. Samozrejmosťou budú aj inkluzívne prvky, čo ocenia najmä deti so zdravotným znevýhodnením a ich rodičia.

„Hlavným cieľom je ponúknuť deťom a rodičom bezpečný priestor pre hru detí a zároveň podporiť ich fantáziu a priestorovú predstavivosť. Prvky ihriska majú deťom poskytnúť podnety pre aktívnu a kreatívnu hru,“ uviedla starostka obce Zuzana Máčeková.

https://trencin.standard.sk/12420/pridu-o-strechu-nad-hlavou-obyvatelia-bytovky-nevedia-co-s-nimi-bude/

Chcete sa zahrať na pirátov? Nie je problém!

Highlightom ihriska je určite veľká loď Nina. „Deti sa môžu tešiť aj na kolotoč, reťazové hojdačky pre štyri deti, hojdačku Hniezdo, na pieskovisko v tvare člna, na fitdráhu s kladinou na precvičovanie rovnováhy, lanovou sieťou, pníkmi na preskok a ďalšími časťami. Súčasťou ihriska sú tiež nové altánky, infotabuľa, lavičky a nové verejné toalety. Prvky detského ihriska s výnimkou kolotoča sú vyrobené z agátového dreva,“ vymenovala starostka.

https://trencin.standard.sk/12160/pozname-novy-grafikon-zmeny-sa-dotknu-aj-trencianskeho-kraja/

Máčeková uviedla, že na výstavbu ihriska Rodinka obec získala dotáciu z Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky (MPSVR SR) vo výške 50 000 eur, zvyšok financovala obec. Stálo to za to. Čo poviete?


Ďalšie články