Banskobystrickí vojaci sa pokúsia dobyť Trnavu

BANSKÁ BYSTRICA – V desiatom kole Niké ligy uvidí štadión na Štiavničkách duel domácej Dukly Banská Bystrica a Spartaka Trnava.

Hostia sa počas týždňa predstavili v „malom Ríme“ proti favoritovi z Istanbulu. Tureckému Fenerbahce podľahli 1 : 2 a vo svojej skupine Európskej konferenčnej ligy tak zaznamenali druhú prehru. V tabuľke domácej Niké ligy sú momentálne šiesti s 15 bodmi, pričom rovnaký počet nahrala aj piata Dukla. Nedeľňajší súboj bude teda o vylepšení pozície v prvej šestke.

Banská Bystrica si pod vedením kapitána Róberta Polievku pripísala do týchto chvíľ štyri víťazstvá a tri remízy. Prehrala iba dvakrát: hneď v prvom kole nečakane vysoko s Podbrezovou 1 : 4 a naposledy v deviatom kole 0 : 1 na pôde lídra z Trenčína. Z posledných troch vzájomných zápasov v Niké lige dva vyhrala Dukla. Na jeseň minulého roku triumfoval Spartak u súpera 2 : 0. V nadstavbovej skupine o titul vyhrala 2 : 0 Banská Bystrica, ktorá víťazstvo zopakoval aj v Trnave pomerom 1 : 0. Banská Bystrica privíta Spartak v nedeľu o 18.00.

(nikeliga.sk, eurofotbal.cz)


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok