Ženy vraj zarábajú menej. Nuž áno, ale genderová ideológia zahmlieva príčiny

Vladimír Palko píše o tom, ako genderoví ideológovia na jednej strane bojujú za vyrovnanie miezd mužov a žien, ale príčiny rozdielu zahmlievajú. Alebo ako súvisí genderová ideológia a Istanbulský dohovor s rodičovským dôchodkom.

Business professionals on the move Foto: Profimedia.sk

Minulý víkend, ako sa to za posledných dvadsať rokov stáva, prebehla médiami správa Inštitútu pre výskum práce a rodiny, hovoriaca, že ženy na Slovensku stále zarábajú menej ako muži. V priemere asi o 17 percent. Počul som to v správach v rádiu, venovali sme sa tomu aj v Štandarde.

Takéto správy sa objavujú tak na národnej, ako aj európskej úrovni. V marci tohto roka boli médiá tiež plné. Dozvedeli sme sa , že na úrovni celej EÚ je tento rozdiel v neprospech žien asi 13 percent.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.