Progresívci rozohrali špinavú hru proti Slovensku

Progresívci sa rozhodli, že do slovenských sporov o budúcnosť špeciálnej prokuratúry zatiahnu Brusel. A robia to mimoriadne špinavým spôsobom. Ak im vláda neustúpi, strašia debatou o pozastavení financií z EÚ pre Slovensko.

Zastavme ich - spoloèný opozièný protest PS, SaS a KDH Michal Šimečka. Foto: TASR

Na úvod jedna predbežná poznámka: zrušenie špeciálnej prokuratúry považujeme za zlý, respektíve sporný nápad. Lepším riešením by bola výmena Lipšica, ktorý v úrade zaviedol pochybné politické praktiky. A zachovanie špeciálnej prokuratúry.

Ak sa vláda a parlamentná väčšina rozhodnú Úrad špeciálnej prokuratúry zrušiť, môžeme to kritizovať. Prípadne verejne protestovať. Nič viac. V demokratických štátoch spory rozhoduje ten, kto má väčšinu. Pokusy Šimečku a Hojsíka vyrábať z toho v Bruseli medzinárodný škandál – údajné porušovanie princípov právneho štátu s následným pozastavením financií z EÚ – sú v tomto prípade extrémne prehnané. Nastavenie slovenskej prokuratúry nie je vecou Bruselu a EÚ.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.