Telefonát polícii: Na súde je bomba, nahlásil neznámy muž

ŽILINA – Neznámy páchateľ telefonicky nahlásil 11. januára bombu v budove krajského súdu. Neuviedol však mesto, podnet okamžite začali preverovať policajti z celého Slovenska.

Polícia so psami Policajti, psi aj špecialisti boli v pohotovosti. Nič však nenašli. Foto: Facebook/Polícia - Žilinský kraj

Podľa informácii Žilinského Štandardu páchateľ neudal, o ktorý krajský súd má ísť. „Telefonát bol prijatý na číslo 158 priamo tu v Žiline. Pokiaľ páchateľ neuvedie mesto krajského súdu, musíme preveriť všetky budovy. Polícia vyslala na jednotlivé súdy po celom Slovensku policajné hliadky a vydala pokyn na evakuáciu dotknutých osôb,“ uviedla pre Žilinský Štandard hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková.

Vzhľadom na situáciu sme oslovili aj Krajský súd v Žiline: „Áno, boli sme evakuovaní. Pre bližšie informácie sa však obráťte na políciu,“ uviedla pre našu redakciu hovorkyňa Krajského súdu v Žiline Anna Dudová Záborská.

Polícia informovala, že žiadna z policajných hliadok nenašla v budove súdu bombu. Evakuované priestory prehľadávali policajti so špecialistami na pyrotechniku, ako aj psovodi s vycvičenými psami.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Žiline tak začal vo veci trestné stíhanie pre trestný čin šírenia poplašnej správy. „Vyhodnocujeme všetky informácie smerom k osobe volajúceho a motívu jeho konania,“ dodala Zuzana Šefčíková.