Šéf Nočných vlkov by sa mohol dostať preč zo sankčného zoznamu

Šéf Nočných vlkov by sa mohol dostať zo sankčného zoznamu, osud Jozefa Hambálka majú v rukách zahraniční ministri krajín Európskej únie. V minulosti si získal priazeň a podporu viacerých predstaviteľov Smeru.

Snímka obrazovky 2022-08-15 o 19.27.44 Jozef Hambálek. Foto: Facebook

Pred nemeckým kancelárom Olafom Scholzom či predsedníčkou Európskej komisie Ursulou von der Leyenovou ho obhajoval predseda vlády Robert Fico.

Zo sankčného zoznamu by ho malo stiahnuť Nemecko, ktoré ho naň aj dostalo v čase, keď slovenskému ministerstvu zahraničných vecí šéfoval súčasný prezidentský kandidát Ivan Korčok.

Rozhodnúť o osude motorkára budú môcť členovia v Rade spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky Európskej únie, ktorá v minulosti uviedla, že Hambálek môže byť napojený na ruského prezidenta Vladimira Putina.

Šéfovi slovenských Nočných vlkov po zaradení na sankčný zoznam zablokovali majetok i firmy, zmrazili účty či zhabali zbrane. Na zvrátenie rozhodnutia rady bude potrebovať intervenciu ministra zahraničí, ako aj súhlas ďalších rezortov.

(sme)


Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok