Hnutie Slovensko vyzýva poslanca Rudolfa Huliaka, aby sa vzdal poslaneckého mandátu

Hnutie Slovensko vyzýva poslanca Rudolfa Huliaka, aby sa vzdal poslaneckého mandátu, ospravedlnil sa a odovzdal zbrane aj zbrojný preukaz. Matovičovci tak reagujú na poslancove slová o tom, že hovorca Matúš Bystriansky by mal byť „bez mihnutia oka zastrelený“.

Huliak v rozhovore pre E-Report na margo zahraničnej cesty ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej povedal, že hovorca hnutia Bystriansky sa jej prakticky votrel do limuzíny, a dodal, že ho zarazila činnosť ochrankárov.

„Takýto človek by mal byť bez mihnutia oka zastrelený,“ vyjadril sa poslanec s tým, že hovorca hnutia Slovensko „doslova a do písmena riskoval, že ho niekto odstrelí z ochrany ústavných činiteľov“.

Samotný Bystriansky označil za smutné, že niekto, kto dokáže čosi takéto vypustiť z úst, disponuje zákonodarnou mocou. „Ešte horšie je, že je držiteľom zbrojného preukazu a môže vlastniť a používať strelné zbrane. Dôkazom toho, že sa od slov ku skutkom dá prejsť veľmi rýchlo, je nedávny prípad masakru na univerzite v Prahe,“ povedal hovorca hnutia Slovensko.

Zároveň navrhol, aby Huliakove slová posúdili orgány činné v trestnom konaní.

„Toto sú presne tí ‚hrdinovia‘. Správajú sa k verejným financiám ako prasce pri hrante, a keď si niekto dovolí ich s mrhaním konfrontovať, tak podľa nich ho treba zastreliť, aby sa už zbytočne nepýtal,“ vyhlásil predseda hnutia Slovensko Igor Matovič. Bystrianskeho označil za mladého a čestného človeka, ktorý len chce, aby politickí predstavitelia nerozkrádali spoločné zdroje. „Takýto primitívny prístup od sluhov mafie si určite nezaslúži,“ uzavrel Matovič.

Rudolf Huliak pre agentúru uviedol, že jeho vyjadrenia boli kritikou činnosti ochranky. „Ja som nepovedal, že ho treba zastreliť, ja som povedal, že ten človek by bol zastrelený v prípade, že by toto urobil v krajine, kde dodržiavajú bezpečnosť ústavných činiteľov,“ vyjadril sa. Je toho názoru, že ak by toto urobil niekto v nejakej normálnej krajine, kde by to fungovalo, „tak by ho zastrelili bez mihnutia oka, pretože keby otvoril dvere a bol opásaný bombou, tak zo Šimkovičovej a jej limuzíny neostane ani mäkké F“.

„Tak tu zase nerobte zo mňa ani vraha, ani niečo podobné, lebo už som čítal, že ja mám zbrane a chcem ľudí strieľať a podobné kraviny,“ zdôraznil.

(sita)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac