Biskup Haľko, sestra Torkošová, Tomášik či učiteľka Škovierová. Začína sa desiaty ročník konferencie Godzone

IMG_4579 Ján Buc. Foto: tím Godzone

Kvalitní spíkri, známe mená, duchovno aj zábava. Tento víkend sa koná desiaty ročník konferencie Godzone.

Pandémia zaskočila svet. Ako spadnutý strom na koľajniciach na čas zastavila rozbehnutý vlak našich projektov, aktivít, bežného života. Zasiahla aj cirkev. Primäla ju objavovať a realizovať nové spôsoby pastorácie a niekde azda aj evanjelizácie. Veriaci sledujú streamy omší, pobožností, katechéz.

Do online priestoru presunuli svoje aktivity aj laické kresťanské spoločenstvá a projekty, vrátane evanjelizačného projektu Godzone.

Vo veľkom štýle aj v online priestore

Projekt Godzone snáď ani netreba predstavovať. Kto o ňom počul, vie, že poznávacím znamením jeho aktivít je robiť podujatia „vo veľkom štýle“. A hoci pandémia okresala možnosti usporadúvania akýchkoľvek hromadných akcií, tím projektu Godzone zareagoval a svoje aktivity preniesol do online sveta. Už minulý rok v máji presunul plánovanú Godzone konferenciu do online priestoru, na jeseň sme mohli namiesto evanjelizačného turné sledovať koncertný film To, na čom záleží, vo februári sa takisto v online priestore uskutočnila ženská konferencia Nespútaná a už na tento víkend nachystali 10. ročník dvojdňovej konferencie na tému Si pripravený?

„Božie konanie nie je obmedzené virtuálnym priestorom, ani ničím iným a po minulom roku sme o tom úplne presvedčení. Boh skutočne zjavuje svoju prítomnosť, moc a lásku bez ohľadu na podmienky a okolnosti. Aj keď sa nestretneme osobne, modlíme sa, aby sme spoločne prežili víkend, v ktorom budeme nadprirodzene zjednotení,“ komentuje Lukáš Valach, člen marketingového tímu konferencie.

Ľudia, ktorí majú čo povedať

Ak nahliadneme do avizovaného programu konferencie, zistíme, že organizátori vsadili na zrelých a overených rečníkov. Budeme môcť počuť Mária Tomášika, lídra bratislavského Spoločenstva Martindom, ktoré už funguje takmer tridsať rokov. Ďalšou osobnosťou, ktorá sa účastníkom konferencie prihovorí, je františkánka sestra Helena Torkošová, ktorá niekoľko rokov viedla prešovské spoločenstvo Maranatha a pôsobila ako misionárka v Kazachstane. Nebude chýbať ani príhovor Júliusa Slováka, lídra kapely Espé a riaditeľa projektu Godzone. Sobotňajšiu svätú omšu bude celebrovať bratislavský pomocný biskup Mons. Jozef Haľko a v závere konferencie sa účastníkom prihovorí katolícky kňaz Ján Buc.

Modlitbu chvál v rôznych blokoch programu budú viesť známe mená a zoskupenia – kapela Timothy na čele s Mariánom Lipovským, spoluzakladateľom jedného z najväčších kresťanských festivalov na Slovensku – Campfest, tím spoločenstva Maranatha s Jánom Juščákom a Braňo Letko a LCH live. Opäť vystúpia aj zoskupenia Espé a PiarMusic.

Foto: archív projektu Godzone

Aj zábava a pohoda

Organizátori konferencie vniesli do programu aj humor, diskusie a súťaže v Mix session a krátke rozhovory s ďalšími zaujímavými hosťami, z ktorých môžeme spomenúť napríklad učiteľku, podcasterku a vedúcu chvál Máriu Škovierovú, Mateja Saba, lídra komunity Eben Ezer či Zuzanu Petrovú, ktorú sme mohli počuť na minuloročnej konferencii ako jednu z rečníčok. Rodičov s deťmi by mohol zaujať program detskej konferencie, ktorý bude vypĺňať prestávky programu hlavnej konferencie.

Desiaty ročník Godzone konferencie sa uskutoční tento víkend – 16. a 17. apríla. Po zakúpení vstupenky budú mať účastníci možnosť sledovať program naživo a potom sedem dní z archívu. Viac nájdete na webovej stránke konferencie.


Ďalšie články