Hokej: Švédi zvíťazili nad Kazachstanom 3:1

Hokej: Švédi zvíťazili nad Kazachstanom 3:1. Po štyroch dueloch majú na konte plný počet 12 bodov a sú na čele skupiny o štyri body pred Slovenskom, tretí Lotyši strácajú päť bodov.

Kazachstan - Švédsko Hráči Švédska sa tešia z gólu proti Kazachstanu. Foto: Michal Rusňák/TASR

Ďalší zápas na šampionáte odohrajú Kazachovia v piatok o 16.20 proti Nemecku, Švédsko nastúpi po dni voľna v sobotu o 12.20 proti Lotyšsku.

Švédi mali celý zápas pod kontrolou, no trápila ich koncovka. V prvej tretine zasypali severania svojho súpera mnohými strelami, no za brankára Nikitu Bojarkina zapadla len strela Marcusa Johanssona. Kazachovia boli v ofenzíve bezzubí, po 40 minútach vyslali na Samuela Erssona len šesť striel. Tre Kronor poslal do dvojgólového vedenia Linus Johansson. V tretej tretine hneď v úvode pridal tretí gól Fabian Zetterlund a Švédov nasmeroval za zaslúženým triumfom. Ten nezmaril ani Adil Beketajev, keď v 46. minúte skorigoval výsledok.

(tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac