Bloomberg: Biden pravdepodobne vynechá samit vo Švajčiarsku

Joe Biden pravdepodobne vynechá samit o Ukrajine, ktorý sa uskutoční budúci mesiac vo Švajčiarsku, píše agentúra Bloomberg. Koliduje totiž s predvolebným podujatím v Kalifornii, na ktorom sa má americký prezident zúčastniť spolu s Georgeom Clooneym, Juliou Robertsovou a ďalšími hviezdami.

Joe Biden prejav predvolebný míting Blue Bell Joe Biden. Foto: TASR/AP

Švajčiarsko naplánovalo konferenciu na 15. až 16. júna po zasadnutí skupiny G7 v Taliansku. Podľa ľudí oboznámených so záležitosťou, ktorí chceli zostať v anonymite, sa na konferencii plánuje zúčastniť niekoľko lídrov G7, ale Biden ani viceprezidentka Kamala Harrisová sa na nej neplánujú zúčastniť.

Biden má 15. júna odletieť zo stretnutia G7 v južnom Taliansku do Los Angeles na fundraising. Spolu s Clooneym a Robertsovou sa k nemu má pripojiť bývalý prezident Barack Obama a moderátor večerných televíznych programov Jimmy Kimmel.

(bloomberg)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok