V Bytči pripravujú veľký projekt. Prístavba materskej školy prinesie 100 nových miest

V Púchove chystajú veľkú novinku, dočkali sa jej po dlhých desaťročiach Ilustračné foto. Zdroj: František Iván/TASR

BYTČA – Bytčianska radnica plánuje zvýšiť kapacitu materskej školy (MŠ) Dostojevského o 100 miest. Tento cieľ chce dosiahnuť prostredníctvom dvojpodlažnej prístavby, na ktorú už vyhlásili verejné obstarávanie. Očakávaná hodnota projektu je stanovená na 1,57 milióna eur.

Podľa hovorkyne mesta Adriany Brziakovej sa Bytča už dlhší čas stretáva s nedostatkom miest v predškolských zariadeniach. „Cieľom prístavby je rozšíriť kapacitu materskej školy, ktorá v súčasnosti slúži približne 140 deťom. Rozhodli sme sa tak aj vzhľadom na možnosť refinancovania investičných nákladov z aktuálnej výzvy v rámci plánu obnovy na zvýšenie kapacít materských škôl,“ uviedla Brziaková.

Nová dvojpodlažná modulová budova bude mať zastavanú plochu takmer 439 štvorcových metrov. Záujemcovia o realizáciu projektu môžu predkladať svoje ponuky do 26. júna 2024.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...