Na Furči mysleli na zaľúbených. Stena lásky unesie „ťarchu“ vyznaní

Stena lásky Dargovských hrdinov1 Na sídlisku Dargovských hrdinov našli miesto pre vyznania zaľúbencov. Foto: redakcia

KOŠICE – Páry dávajú najavo svoju zaľúbenosť rôznymi spôsobmi. Napríklad aj visiacimi zámkami, ktoré pripevnia na zábradlia. Nie všade je to však vhodné, nie každému to môže byť po vôli. Na sídlisku Dargovských hrdinov to ale nehrozí. Stenu lásky určili práve pre visiace zámky zaľúbencov. Zamilované páry tam môžu zamknúť svoj zámok. Nájdete ju v parku pri gréckokatolíckom chráme. Organizátori mysleli aj na detaily.

Stena lásky je súčasťou parku, ktorý vzniká v strede sídliska. „Je konštruovaná a inštalovaná tak, aby uniesla ťarchu visiacich zámkov. Takže zaľúbenci môžu ísť smelo do toho a zavesiť si tu svoj zámok. Dúfam, že tento nápad bude mať úspech,“ priblížil starosta mestskej časti Dargovských hrdinov Dominik Babušík. Zaľúbenci sa môžu svojím zámkom na stene lásky pochváliť aj na sociálnych sieťach mestskej časti.

„Chceme tu mať aktívny park, kde to žije. K dispozícii je tu aj wi-fi, lavičky. Pribudli aj ihriská a zeleň,“ dodal starosta, s tým, že v parku pribudne ďalšia atrakcia – veľký šachový stôl. Jeho inštaláciu chcú stihnúť ešte v priebehu júna. To ale nemá byť posledné oživenie parku. Mestská časť postupne chystá ďalšie, o ktorých bude informovať.


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...