Zástupcovia hnutia Slovensko sa nezúčastnia na inaugurácii prezidenta SR

Zástupcovia hnutia Slovensko sa nezúčastnia na inaugurácii prezidenta SR Petra Pellegriniho. Nesúhlasia s pozvaním zástupcov Ruska na inauguráciu.

matovič Igor Matovič. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Pozvanie zástupcov Ruska na svoju inauguráciu považujeme za výsmech novozvoleného prezidenta Petra Pellegriniho do očí pozostalým po desiatkach tisíc nevinných detí, žien a mužov zavraždených počas besnenia Putinových vrahov na Ukrajine,“ uviedlo hnutie.

Považuje to za arogantný prejav „absolútnej ignorácie voči utrpeniu bezbranných obetí a prejav nerešpektovania územnej celistvosti Ukrajiny“.

Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková v reakcii uviedla, že na inauguráciu dostalo pozvanie Veľvyslanectvo Ruskej federácie v SR. „Keďže veľvyslanec sa nenachádza v týchto dňoch na Slovensku, za ambasádu pošlú na inauguráciu tzv. chargé d’affaires,“ uviedla. Zároveň dodala, že traja poslanci z klubu Slovensko Za ľudí, KÚ, ktorí sa mali zúčastniť na inaugurácii, svoju účasť zrušili postupne 27. mája, 11. júna a 13. júna.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok