Slovenskí futbalisti nastúpili v druhom zápase na majstrovstvách Európy proti Ukrajine v rovnakej zostave ako v úvodnom víťaznom dueli

Slovenskí futbalisti nastúpili v druhom zápase na majstrovstvách Európy proti Ukrajine v rovnakej zostave ako v úvodnom víťaznom dueli s Belgickom (1:0).

V bránke figuroval Martin Dúbravka, pred ním štvorica obrancov Peter Pekarík, Denis Vavro, kapitán Milan Škriniar a Dávid Hancko. V strede poľa sa predstavilo trio Juraj Kucka, Stanislav Lobotka a Ondrej Duda. Na hrote útoku nastúpil Róbert Boženík, ktorý mal na krídlach strelca víťazného gólu s Belgickom Ivana Schranza a Lukáša Haraslína.

Ukrajinci urobili viacero zmien. Po neúspešnom dueli s Rumunskom (0:3) nastúpil v bránke Anatolij Trubin namiesto Andrija Lunina. V základe figurovali aj obranca Oleksandr Tymčyk, stredopoliar Volodymyr Bražko a krídelník Andrij Jarmolenko. Tréner Ukrajincov Serhij Rebrov tiež zmenil rozostavenie 4-2-3-1 na 4-4-3.

Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Duda – Schranz, Boženík, Haraslín

Ukrajina: Trubin – Tymčyk, Zabarnyj, Matvijenko, Zinčenko – Šaparenko, Bražko, Sudakov – Jarmolenko, Dovbyk, Mudryk

(tasr)


Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok