Prihlásenie do účtu!
Boli ste úspešne prihlásený do Vášho účtu.

Ochota bojovať so zbraňou v ruke? Voliči PS a Smeru sa vzácne zhodli

Médiá si už tri dni vychutnávajú prieskum o ochote – alebo neochote – Slovákov brániť vlasť so zbraňou v ruke. Ako najodvážnejší patrioti vraj z neho vyšli progresívci. Na opačnom konci sú voliči SNS. Na prieskume je však najzaujímavejšie to, čo ostalo zamlčané. Ak niečo spája voličov PS s voličmi Danka či Fica, tak je to práve táto osudová otázka.

Mimoriadna schôdza, na ktorej má Šutaj Eštok èeli odvolávaniu Robert Fico a Michal Šimečka. Foto: TASR.

Progresívne médiá urobili zásadnú chybu – dáta čítajú z opačného a menej podstatného konca. Prieskum totiž ukázal jednu zvláštnu vec: vzácnu zhodu medzi progresívcami a suverenistami.

Dnes existuje málo zásadných otázok, na ktoré by voliči progresívcov aj voliči Smeru, Hlasu a SNS odpovedali viac menej zhodne. Ak si pozrieme výsledky prieskumu z mierneho nadhľadu, vidíme, že v tejto téme sú pomery síl veľmi podobné vo všetkých politických táboroch. Rozdiely sú minimálne.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.