Duhan: Noví konzervatívci ponúkajú živelný protiútok proti establišmentu

Súčasný západný establišment hodnotovo ani ekonomicky neobhajuje stále väčšie segmenty populácie, naopak, ohrozuje ich blahobyt a opovrhuje ich kultúrnymi hodnotami. Preto je tu obrovský dopyt po niekom, kto týchto ľudí zastúpi, a noví konzervatívci to pochopili, tvrdí v rozhovore o tom, aké trendy ukázali nedávne voľby na Západe, Andrej Duhan, autor knihy Konzervatívna revolúcia a podcastu Notorické konzervy.

Duhan Andrej Duhan. Foto: Archív AD

Pred francúzskymi a britskými voľbami ste tvrdili, že budú znamenať koniec starých konzervatívcov a nástup nových. Médiá však po voľbách informujú, že v nich vyhrala ľavica. Nepomýlili ste sa náhodou?

To by som nepovedal. Treba rozlišovať výsledky volieb a procesy na konzervatívnej pravici, kde jedno poňatie konzervatívcov, čím myslím najmä toryovcov a francúzskych republikánov, utrpelo obrovskú porážku a druhé poňatie konzervativizmu, teda Národné združenie a Reform party Nigela Faragea, získava momentum. A aj keď nevyhrali, tak z nášho pohľadu predstavujú budúcnosť aspoň pre najbližšie obdobie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami