Kanada po incidente s dronom odvolala z hier aj hlavnú trénerku ženskej futbalovej reprezentácie

Bev Prestmanovú odvolali z olympijského tímu v súvislosti so sledovaním súperiek prostredníctvom dronu. Už v stredu museli predčasne opustiť olympiádu v Paríži aj jej asistentka Jasmine Manderová a Joseph Lombardi, neakreditovaný analytik kanadskej futbalovej asociácie.

26439130162_a96b63e9d6_k Dron. Foto: Flickr/Oscar-Z4Design

Výprava Nového Zélandu predtým podala sťažnosť na jednotku integrity Medzinárodného olympijského výboru (MOV), keď spozorovala neznámy dron počas tréningu svojho tímu v St. Etienne.

Francúzska polícia operátora dronu krátko po incidente zadržala a ukázalo sa, že ho pilotoval člen personálu ich súperiek. Oba tímy sa vo štvrtok stretli v A-skupine olympijského turnaja futbalistiek, Kanaďanky v úlohe obhajkýň zlata zvíťazili 2:1.

(dpa)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac