Oslavy SNP: zrejme príde ruský veľvyslanec, predstavia sa aj stíhačky F-16

Veľkolepé oslavy 80. výročia Slovenského národného povstania chystá vláda v Banskej Bystrici 29. augusta, ktorý je zároveň štátnym sviatkom. Zúčastnia sa na nich vrcholní predstavitelia štátu, domáci aj zahraniční hostia.

20240722_stihacky6059345 Peter Pellegrini (vpravo), Robert Kaliňák (vľavo), Daniel Zmeko (druhý zľava). Foto: Pavel Neubauer/TASR

Diskutovanou otázkou je, či medzi pozvanými bude aj ruský veľvyslanec na Slovensku Igor Bratčikov a ako na jeho možnú účasť zareagujú diplomati západných krajín. Vláda vyčlenila na oslavy niečo vyše 2,7 milióna eur.

Rezort obrany sľubuje prekvapenia

Sprievodné akcie odštartujú 28. augusta. Expozície Múzea SNP sa otvoria pre verejnosť bezplatne. Popoludní sa uskutoční prezentácia klubov vojenskej histórie.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.