Arcibiskup Cyril Vasiľ pozýva na oslavu Dňa rodiny do Košíc. Nedeľný program bude prenášať TV Lux

15092015_Narodna_put_Sastin_15284678 Arcibiskup Cyril Vasiľ (uprostred) počas svätej omše v rámci národnej púte k Sedembolestnej Panne Márii 15. septembra 2015 v Šaštín-Stráže. Foto: Lukáš Grinaj/TASR

V nedeľu 16. mája sa pri príležitosti osláv celoslovenského Dňa rodiny uskutoční duchovno-kultúrny program vo svätyni Božieho milosrdenstva v Košiciach. V priamom prenose ho bude možné sledovať na obrazovkách TV Lux.

Program realizovaný Farnosťou Božieho milosrdenstva Košice v spolupráci s Arcidiecéznym centrom pre rodinu v Košiciach sa začne svätou omšou o 10. hodine. Celebrovať ju bude Mons. Bernard Bober, košický arcibiskup – metropolita. Kazateľom bude Mons. Cyril Vasiľ, košický gréckokatolícky arcibiskup a predseda Rady pre rodinu pri Konferencii biskupov Slovenska.  

Popoludní o 14. hodine bude program pokračovať hudobnými vystúpeniami umelcov ako Zuzana Eperješiová alias Skyva a rómska evanjelizačná kapela F6. Súčasťou popoludňajšieho programu budú aj svedectvá a podnety k témam, ako môže manželka, mama, pomôcť manželovi, otcovi, rozvinúť v sebe dar otcovstva, ale aj pohľady detí, ktoré o otca prišli.

Program vyvrcholí modlitbou Korunky Božieho milosrdenstva, ktorú bude o 15. hodine viesť košický pomocný biskup Marek Forgáč.

Až do konca mája je možné zapojiť sa do umeleckej súťaže Dňa rodiny. Ako sme už v denníku Štandard písali, témy súťaže sú: Ako ocko rozosmial mamku; V náručí otca a mamy; Otec mi dal veľa!; Akého otca potrebujem? Súťažiaci si môžu zvoliť ktorúkoľvek z týchto foriem: výtvarná, fotografická, audiovizuálna, literárna – poézia alebo próza. 


Ďalšie články