Vo Vysokých Tatrách našli telo poľského turistu bez známok života

Horská záchranná služba (HZS) dnes ukončila pátranie po 39-ročnom poľskom turistovi. Záchranári objavili muža bez známok života.

WhatsApp-Image-2023-12-27-at-12.37.54 Ilustračné foto: HZS

Ako informuje HZS na sociálnej sieti, muž bol nahlásený ako nezvestný polícii rodinnými príslušníkmi a v pondelok 19. augusta sa do pátracej akcie zapojili aj horskí záchranári, keďže podľa zistených informácií sa turista pohyboval vo Vysokých Tatrách sám a chcel prejsť niekoľko štítov – tzv. Korunu Vysokých Tatier.

Dvaja horskí záchranári preto v pondelok, za pomoci dronov, pátrali smerom od Rainerovej chaty do Studených dolín. V utorok pokračovala pátracia akcia spolu s nasadením dronov aj z Lomnického štítu. „Pri utorkovom pátraní boli nájdené osobné veci a mužské telo bez známok života. Totožnosťou osoby a príčinou nehody sa bude ďalej zaoberať Policajný zbor SR,“ dodali záchranári.

(sita)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac