ABC News: Kennedy stiahne kandidatúru do konca týždňa, zvažuje podporu Trumpa

Nezávislý kandidát na funkciu amerického prezidenta Robert F. Kennedy junior sa do konca tohto týždňa chystá vzdať sa kandidatúry a zrejme voličom odporučí hlasovať za republikána Donalda Trumpa. V prípade podpory exprezidenta sa však ešte definitívne nerozhodol. S odvolaním sa na svoje zdroje o tom v stredu informovala televízna stanica ABC News.

Robert Kennedy junior. Foto: Profimedia.sk Robert Kennedy junior. Foto: Profimedia.sk

ABC News minulý týždeň uviedla, že Kennedy sa snažil stretnúť s viceprezidentkou a kandidátkou Demokratickej strany na najvyšší post v Spojených štátoch Kamalou Harrisovou, ale jej tím na jeho opakované žiadosti nereagoval. Podľa denníka The Washington Post jej chcel ponúknuť podporu v novembrových voľbách výmenou za pozíciu vo vláde.

Napokon však minulý štvrtok napísal na sociálnej sieti X, že nemá v pláne Harrisovú podporiť. „Plánujem ju poraziť,“ dodal.

Robert Kennedy junior, ktorý je synovcom zavraždeného prezidenta Johna F. Kennedyho, bol do vlaňajška členom Demokratickej strany a sprvu sa chcel uchádzať o stranícku nomináciu do prezidentských volieb. Napokon však vlani na jeseň oznámil, že bude kandidovať ako nezávislý.

(tasr, abc news)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac