Chersonská oblasť čelila ruským útokom. Oblastné mesto je čiastočne bez elektriny

Mesto Cherson severne od polostrova Krym zostalo po nedávnom ruskom útoku na zariadenia kritickej infraštruktúry čiastočne bez elektriny. Na sociálnej sieti to uviedol Olexandr Prokudin, vedúci vojenskej správy Chersonskej oblasti. Podľa neho energetici vykonávajú núdzové opravy, aby dodávky elektriny čo najskôr obnovili.

Prokudin ďalej povedal, že za posledný deň bol zasiahnutý Cherson a 24 usadlostí v oblasti. Priblížil, že zasiahnutá bola kritická infraštruktúra, nákupné stredisko, vzdelávacie a zdravotné ustanovizne, kostoly, správne budovy, reštaurácia, obytné oblasti v usadlostiach vrátane sedemposchodových budov a 36 domov.

Rusi ďalej poškodili aj vodovod, hospodárske budovy, garáž, autá a poľnohospodárske stroje.

(mas)


V polícii to v ostatnom čase vrie. Mnohí príslušníci, ale aj civilní zamestnanci neskrývajú nespokojnosť, a to nielen so mzdovými podmienkami, ale aj tými pracovnými. Viacerí, najmä na vidieckych oddeleniach, poukazujú na to, že sa u nich zastavil čas.

prečítať viac

Identita muža, ktorý v Českej a Slovenskej republike ohlasoval bombové útoky voči školám, je už známa. Má ísť o páchateľa žijúceho v meste Dnipro na Ukrajine. Práve miesto jeho pobytu môže vyvolávať otázky o tom, či vôbec bude môcť byť postavený pred slovenskú spravodlivosť. Viac v článku.

prečítať viac