Na Vajnorských jazerách niekto nalial nad hladinu neznámu tekutinu

Neznámy páchateľ v Bratislave na Vajnorských jazerách zároveň zničil aj mostík. Na mieste zasahovali hasiči aj polícia.

Zničený mostík na Vajnorských jazerách - Foto: Facebook/Michal Vlček - Starosta Vajnor Zničený mostík na Vajnorských jazerách - Foto: Michal Vlček - Starosta Vajnor/Facebook

Na sociálnej sieti o tom informoval starosta Vajnôr Michal Vlček. V súvislosti s incidentom hovorí o nehoráznom, nezodpovednom a nepochopiteľnom konaní.

„Takéto konanie v slušnej spoločnosti nemá miesto. Zaťažuje záchranné zložky, ktoré mohli byť inde, spôsobuje škody na životnom prostredí a je bezohľadné voči verejnosti, ktorá areál využíva v letnom období na oddych,“ konštatoval Vlček.

Na mieste zasahovali hasiči, mestská i štátna polícia aj inšpekcia životného prostredia. Vodnú hladinu sa hasičom podarilo stabilizovať, či išlo o penetračnú tekutinu alebo inú látku, ukáže expertíza. Po páchateľovi polícia pátra. Starosta verí, že príslušné orgány incident vyriešia.

„Na jednej strane je problém, že na jazerách vznikajú nelegálne lávky. Na druhej strane však toto nehorázne konanie, akého sme boli svedkami dnes, nemôže zostať bez následkov a vyvodenia zodpovednosti voči páchateľovi,“ odkázal Vlček.

(tasr)